Vises din personlighet i gangen?


Juliutfordringen hos NIB er "Vises din personlighet i gangen?" . Vi åpner opp kjærlighetsgangen vår, sier velkommen inn og byr  i stor grad på vår personlighet.





I gangen og i livet generelt må vi ta hensyn og gjøre plass til 6 kropper og 6 ulike behov. 3 av disse 6 er også jenter, så gangen og livet generelt må også ta hensyn til et enormt utvalg av sko og jakker. I visse perioder har vi også måtte huse en barnevogn inne her. Det hender at vi lister vi oss èn og èn ut av gangen om morgenen, men rushtrafikk og 6 stk som vil ut samtidig  hender det også . 
Gangen har gjennomgått både oppussing og enkle justeringer etterhvert. I den første oppussingsfasen ble vegger flyttet og trappen bygd igjen med praktisk garderobe under. Når gangen skulle innredes var første prioritet at det ikke skulle overskride budsjettet, andre prioritet var at den ikke skulle være som alle andre ganger. Vi ønsket noe annet enn skyvedører og skifer- det ble derfor både åpen og lukket garderobeløsning og det ble verdens kuleste vinyl på gulvet. Den raske overgangen vår fra en familie på 4 til en familie på 6 krevde justeringer for å romme enda mer enn den gjorde. Justeringene var etterhvert gjort på en kveld styrt av "man taver hva man haver" - mentalitet. Naturen bidro med garderobestang og siden jeg aldri kaster interiør hadde jeg (selvsagt) to Lack-hyller fra Ikea liggende. Knagger hadde vi også i massevis og med disse montert på avskjær av en geriktlist fikk vi en hel vegg med oppheng til både barna våre på 95 cm og på 178 cm.
Resten av interiøret i gangen er lyst, litt røft, litt DIY og litt Søstrene Grene. Akkurat som vi liker det og akkurat som resten av huset. Og som resten av huset er gangen et fint eksempel på at det enkle er uten tvil det beste.
Gangen vår har også en viktig historie. Innholdet er ikke eldre enn 2006, men historie og bærekraft kan det altså bli uten loppisfunn. Ler mer her om du vil





Og du? Be nice. Always

Pytt!

I 2008 var jeg på motivasjonsseminar med Chris McDonald.
 Chris McDonald fikk hele salen, meg inkludert - til å reise oss i trampeklapp å tenke "Jeg-klarer-alt-jeg-bestemmer-meg-for".
Nå har jeg både bestemt meg og ombestemt meg mye siden 2008, men Chris McDonald, han er med meg.
Seminaret var i arbeidssammenheng og med danske "arbeidsgivere" i snart 8 år har jeg utviklet en stor fascinasjon til Danmark og deres enkle, uhøytidelige levemåte.
På dette seminaret ble jeg også presentert for det danske uttrykket "Pytt".



Disse fire bokstavene er den beste formen for stressmestring jeg kjenner.
Sent ute? Pytt, det verste som skjer er at du blir for sen.
Ikke godt nok? Pytt, selvsagt er det godt nok.
Disse fire bokstavene er den beste formen for selvrealisering jeg kjenner.
Skal, skal ikke? Pytt, ta en sjangs.
Dårlig samvittighet? Pytt, bortkastet tid.
Burde-burde? Pytt, ikke fiks det som ikke er ødelagt.
Noen syntes? Pytt, fuck janteloven.

Disse fire bokstavene henger her for å minne meg på motivasjonen og ambisjonen som jeg kjente på under seminaret og som ligger og gror i magen. De henger også der for at 6 mennesker skal trene på det å stoppe opp, puste og senke skuldrene  i en hverdagskabal som kan ta pusten av de fleste.
Prøv det du og.
 Ikke gi-faen-pytt. Heller ikke jeg-lever-i-komplett-harmoni-pytt.
Bare litt
pytt