Ferie og indre kjerner

Mens resten av blogglandia for lengs har kommet ut av feriemodus, er jeg fortsatt laaangt der inne.
 Er inspirert nok i massevis til å komme ut. Prosjektene står også i kø, men vi lar det vare litt til. 
Vi har på mange måter bare hoppet over sommeren her oppe. Den kom aldri. Så inni feriemoduset håper jeg hardt og inderlig på en fin senhøst. Det har glimtet til innimellom. Sånn som på denne finfine tirsdagskvelden Tirsdager er  finfine uansett. På tirsdager er det klubb <3

Klubb er et helliggjort fenomen for at den fineste buketten av jenter skal få fjase bak lukkede dører. Ingen menn, ingen unger, joggebukse om du vil, kjole om du heller vil, sunn mat, dårlig mat, vin, ikke vin, snakke fint om kjæresten din, fortelle at du har lagt kjæresten din ut til salgs på finn, snakke kjærlig om barna dine, fortelle at også barna er lagt ut på finn, fortelle store nyheter, fortelle små nyheter, gi og få gode råd, gi og få råd man egentlig ikke ville ha.
Kort oppsummert er klubb der du slipper den indre kjerne inn og ut.  Utover klubb deler vi selvsagt mye med andre også. Noen blogger, noen er en åpen bok, noen er mystiske og noen er dronning av sosiale medier. Bruddstykker av livet deles utad,  men på klubb åpner vi alle sluser.

Jeg ELSKER klubbhjerte

Den aller innerste kjernen er dem jeg susser god natt hver kveld og hver kveld annenhver uke. Som en lappeteppefamilie med både faste barn og pendlende barn er det mye logistikk som skal gå opp. Ferielogistikk også. 
På søndag tar vi guttene med på en spontan ukestur til sydenland. Vi har permisjon, behov og mulighet. Men jentene blir hjemme med de forpliktelser som følger å være pendlende barn på skole og ungdomsskole. Vi har "trøstet" med at vi snart skal til Thailand alle sammen og at de ikke kan ta fri fra skolen to ganger på et halvvår. Vi har forklart at noen ganger må ting gå på guttenes premisser, andre ganger på deres og av og til bare på våres. Likevel synes jeg det er vanskelig å operere som to kjerner når vi er bare ÈN. 
Frykten for at noen skal føle seg utenfor er konstant, uansett kjerne. 
Så hva er riktig? Aldri gjøre spennende ting som litenfamilie? Eller er det litt som å aldri kunne å på kino med en venninne uten at de andre sju er med? 
Gjelder det bare å finne en balanse? Balansen med storjentene skal jo tross alt fordeles på to hjem. Vi kjenner ikke andre lappeteppefamilier enn vår egen og den andre, så har du erfaringer her eller kjenner andres erfaringer blir jeg veldig glad om du deler!

7 kommentarer:

 1. Som del av en lappefamilie tror jeg det er viktig å gjøre ting litt "alene" også! De pendlende barna kan ikke alltid være med på alt! Og som regel får de dobbelt opp med ferier uansett, da de reiser på to ferier! Vi har reist på egotur til sydenlandet helt alene, og det trenges noen ganger for å hente inn litt ekstra overskudd for å klare hverdagene som kommer. Kos dere masse på ferie med gutta, jentene får jo være med senere!!
  Hilsen ei som har fulgt deg en stund, både her og på instagram...

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi tenker akkurat det samme.. Men samtidig er dette voksne tanker - og jeg tenker ofte at jeg ikke står i rett posisjon til å mene at det er bare positivt for jentene å være pendlerbarn. De kjenner på mye som vi slipper, både til tross for og på grunn av at de har to hjem. Likevel er de positive, glade barn som vet å sette pris for det de har. Og når vi har kost oss ferdig på miniferie skal vi glede oss masse sammen til Thailandtur i julen:) God helg, setter pris på at du både følger og tar deg tid til å kommentere! klem:)

   Slett
 2. Hei! Jeg har absolutt ingen anelse når det kommer til å ha lappeteppefamilie, så jeg kommenter heller den fine platten. Sjøl klipte jeg platten vår med gressklippern i dag... Så jeg tror vi må få en likedan! Ha ei god helg of fin ferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. haha:) Ja, den ble så "gjæv" at. Nå er vi enige om rekkverk også så det blir nok prikken over i`en. Håper det går fint i nyhuset?! God helg, klem:)

   Slett
 3. For en flott veranda, og det ser jammen ut som solen skinner og kanskje til og med varmer ørlite i nord. Nyt ferieboblen din litt til; det er deilig. ;)

  Jeg forstår godt at du gleder deg til tirsdag og klubb - det høres ut som en herlig miks av glede, tårer, latter og fine jenter. Enn så lenge får du nyte at det er helg, og kanskje tid til å legge beina på bordet og lese en god bok.

  SvarSlett
 4. Platten blir kjempebra! Håper solen skal skinne myyyye på den.
  Helg er bra, klubb er bedre, ferie er best:) god helg

  SvarSlett
 5. Hei!
  Som mor i en lappe-familie må jeg si meg enig med deg i at avgjørelsene kan være vanskelig å ta. Men jeg og samboeren min har blitt enige om at det er viktig for oss å ha "alene" tid også. Vi har en sønn felles, og de ukene de andre to barna ikke er hos oss, er vi en liten familie alene. Det er viktig at vi tar vare på det også. Nå er det jo ikke alltid alt fungerer så fint i vår lappe-familie da. De to store barna er ikke så glade i meg. Kanskje er det derfor jeg setter x-tra stor pris på de små "alene" tingene vi kan gjøre. Om det er en reise på hytta, eller en tur til Paris (som jeg og sambo skal helt alene på i november), så er det viktig for å huske på hvorfor man er sammen :) Lykke til med mini-ferien, og ikke minst bryllupet!

  SvarSlett