På etterskudd

med tiloverstid
og derfor fortsatt plastomslag på de nyeste interiørbladene


Jeg <3 kombinasjonen gull & denim.
Kanskje vi også skal slippe nude-fargen på coveret også inn i varmen?


Jeg ser der er flere som har litt lite tiloverstid nå om dagen.
Det er nemlig ikke mye blikkontakt å møte på kjøpesenteret to uker før jul. Eller tiloverstid til å ta en prat med de du kjenner. Eller tiloverstid til å dra på umotivert besøk. Et besøk ikke  bare for bytte julegaver.
Livet går selvsagt i faser, men
når man møter denne gjentatte, årlige  fasen der de viktigste, små tingene i hverdagen går på bekostning av i min mening den ubetydelige delen av julen, gjør man noe med det? Kan man alene bryte ut av maset, gavepresset, vaskemas og baketjas? Eller må man bare følge normene og stresse forbi de man ellers kunne tatt en kaffe med på en "vanlig" lørdag?
Jeg reflekterer enda mer over dette i år enn tidligere fordi vi har valgt julen "bort". Og jeg kjenner ikke den samme nerven som jeg ser hos de andre. Jeg har litt lang liste i forbindelse med ferie og bryllup, men egentlig ingen  god grunn til å ikke ta en kaffe med deg nå i adventstiden.

Noe har endret seg til det bedre. Jeg kjenner feks ingen på min alder som skrubber kaseroller  eller pusser sølvbestikk til jul. Og når tilogmed mamma slutter vitner det om en positiv utvikling. Men hva med generasjonen som kommer etter? De som nå har 40 julegaver hver under treet. Og de som skriver Ipad,  Mac, speilreflekskamera og Canada Goose på ønskelisten. De som blir lei av oppakkingen etter gave nr. 10. Eller de som ikke vet hva de skal ønske seg fordi de har for mye av alt?
Unner vi disse å stresse rundt i butikkene med blikket i bakken om 10-20 år? Uoverkommelige forventninger til hvor rent huset skal være, hvor mange sorter som skal være på plass, eller bekymringer for hvordan julegavene skal finansieres?
Jeg unner dem heller tiloverstid til å være sammen i denne tiden. Og ha tid til hverandre.
Så hvordan snur vi? Og ønsker DERE å snu? 

3 kommentarer:

 1. Godt skrevet Mariell! Jeg har ingen gode svar, men jeg er hlt enig med deg. En må ikke stresse for mye, for da forsvinner gledene ved julen!
  Riktig god jul til deg og familien :)
  Hilsen Marianne - fast følger uten blogg :)

  SvarSlett
 2. JA la oss snu!! :-) har aldri sett jula som i år. Litt fra sidelinjen kan man si. Men det er jo galskap på kjøpesenteret. Folk er jo fraværende i blikket og stresser som at jorden går under snart. I år feirer vi jul uten 7 slag som vi fant ut at vi ikke spiser uansett:-) fortsatt fin advent til dere reiser:-)

  SvarSlett
 3. Så bra innlegg! Veldig fint skrevet! I studietiden jobbet jeg på et kjøpesenter, og julen (hele desember egentlig og for ikke snakke om bytting i januar) var et sant mareritt! Jeg synes det er mye koseligere med hjemmelagde gaver eller at man kjøper noe til hverandre som man virkelig ønsker seg enn tusen ubrukelige plastdingser!

  SvarSlett